Excursie Hongarije, tours en dagtochten in Boedapest en Pecsblank

Váci utca, Boedapest, Boedapest, 1056, Hongarije
Telefoon: 0183-302882,
qrcode

  Adres Váci utca, Boedapest, Boedapest, 1056, Hongarije 0183-302882

 

Omschrijving voor excursies, stadstours en dagtochten in Hongarije

 

Hongarije Zonnebloemenvelden

 

Alle genoemde "Tours" worden uitgevoerd onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerde reisgids/reisleider. Naar wens kunnen de excursies worden gegidst in de volgende talen: Nederlands, Engels, Duits en Hongaars.

Naast de hieronder genoemde excursies zijn er ook overige, individuele programma´s mogelijk. Indien gewenst kan het vervoer per Hongaarse (mini)bus, touringcar of op andere wijze door Ten2Ten Reizen worden georganiseerd. Dat geldt ook voor extra programma´s, actieve reizen en het organiseren van de maaltijden en accommodaties.  

Neemt u vrijblijvend contact op voor verdere informatie en een op maat gemaakte offerte!  

 

 foto 1 Zomer aan het Balatonmeer in Hongarije Paardenshow van de Csiks op poesta in het Hortobgy Nationale Park  paprika-voor-de-goulash 
     

 

Stadstour Pécs 1:

Rondwandeling door het centrum onder begeleiding van een Nederlandstalige gids, zonder gezamenlijk bezoek van de bezienswaardigheden. Duur is circa 2,5-3 uur.

Bij deze tour bezoekt men de meest belangrijke plaatsen in het centrum van Pécs. Op verzoek kan een bepaald thema worden uitgediept, als voorbeeld: De Turkse Tijd van Pécs of de Romeinse Tijd.  

Voor een kleine groep tot 10 personen geldt het minimumtarief voor een rondleiding van € 75,00. Verder is het mogelijk om tijdens de rondleiding een koffie- en gebakstop in te lassen.

  

 Pecs culturele hoofdstad 2012 in Hongarije  Winkelstraat Pecs Hongarije  Hongaarse Vizsla uit Hongarije
     

Stadstour Pécs 2:

Rondwandeling door het centrum en bezoek aan enkele bezienswaardigheden, alles met een Nederlandstalige gids. Duur is circa 4-5 uur.

Deze wandeling combineert Stadstour 1 met het bezoeken van een of meer interessante bezienswaardigheden naar keuze van de groep en afhankelijk van de openingstijden. U kunt dan denken aan de Grote Kathedraal (Domkerk), de mausolea en andere opgravingen uit de Romeinse Tijd en de Moskeekerk (welke veelal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan).

Voor een kleine groep tot 10 personen geldt het minimumtarief voor deze rondleiding van € 100,00 (exclusief de entreegelden). Verder is het mogelijk om tijdens de rondleiding een koffie- en gebakstop in te lassen of een stop bij een wijnhuis met een proeverij van een of twee goede lokale wijnen. 

Ook is het mogelijk om tijdens de wandeling een 3-gangenlunch te nutiggen, waarbij men de keuze heeft uit minimaal twee of drie hoofdgerechten. Bij de lunch zijn één drankje, na afloop een kopje of thee en karaffen water inbegrepen! De prijs inclusief de rondwandeling bedraagt voor groepen vanaf 10 personen € 17,50 / persoon. 

 

 Het Mecsek-gebergte zuid-Hongarije  Orfumeer Zuid-Hongarije  Openluchtmuseum Szenna Hongarije -21-
 Mecsek Gebergte  Orfü meer  Openluchtmuseum Szenna

 

Stadstour Pécs 3

Dagtocht door Pécs met Nederlandstalige gids, bestaande uit een rondwandeling door het centrum en bezoek aan enkele bezienswaardigheden in en rond het centrum, bezoek aan de kunstenaarswijk "Zsolnaybuurt", de wijk Tettye en delen van het Mecsekgebergte. Duur: volledig dagprogramma.

Deze tocht combineert de volledige Stadstour 1 en 2 met het bezoeken van een of meer interessante bezienswaardigheden naar keuze van de groep in en rond het centrum. Het programma wordt dan uitgebreid met het bezoek aan de kunstenaarswijk "Zsolnaybuurt", gelegen rond de Zsolnay porceleinfabriek. Vervolgens kan men gezamenlijk - in principe met eigen vervoer - naar de groene historische wijk "Tettye" in de heuvels ten noorden van de binnenstad (mogelijkheid voor het bezoeken van een grot). Verder is er nog de mogelijkheid voor een rondrit door de heuvels en bergen van de Mecsek, met enkele mooie uitzichtspunten (eventueel vanuit de TV-toren).

Voor een kleine groep tot 10 personen geldt het minimumtarief voor deze dagtocht van € 125,00 (exclusief de entreegelden). 

Ten2Ten Reizen heeft u voor een speciale aanbieding:

Een geheel verzorgd dagprogramma met de volledige dagtocht, een koffie- en gebakstop, een 3-gangenlunch, een kleine wijnproeverij en ´s avonds een 3-gangenmaaltijd op een bijzondere locatie met typisch Hongaarse streekgerechten, vergezeld van 2 drankjes en koffie of thee na afloop! De totaalprijs bedraagt voor groepen vanaf 10 personen slechts € 37,50 / persoon. 

 

 Wijnkelders wijnregio Villány-Siklós in Zuid-Hongarije  Thermaalbad in Hárkany Zuid-Hongarije  Kasteel Siklos Zuid-Hongarije
 Wijnregio Villány-Siklós  Thermaalbad Hárkany  Kasteel Siklós

  

Wandeltocht door de Mecsek of Zselic

Tijdens uw vakantie kunt u naar wens en al naar gelang van de verblijfslocatie een halve of hele dag kiezen om te wandelen door het natuurschoon van de bossen, heuvels, bergen en watervalletjes van de Mecsek. Dit is mogelijk bij o.a. rond Pécs, Abaliget, Orfü, Kisújbánya en Púspökszentlászló. Ook kan er worden gewandeld in de heuvels van de Zselic, bijvoorbeeld tussen Almamellék, Lukafa, Sasrét en Terecseny (deels ook af te leggen met een smalspoortreintje) of tussen Szenna en Bárdudvarnok (ten zuidwesten van Kaposvár).

Vooraf wordt de route en zwaarte van de tocht afgestemd met de wensen en mogelijkheden van de groep. Er gelden geen speciale vereisten aan kunde of materiaal, een gewone conditie en (wandel)schoenen zijn voldoende.

In Abaliget kan eventueel de druipsteengrot bezichtigd worden, waarbij een Nederlandse vertaling door de gids is inbegrepen. De genoemde prijzen zijn exclusief eventuele entreegelden.

Voor een kleine groep tot 10 personen geldt het minimumtarief voor deze rondleiding van € 125,00 (exclusief de entreegelden). Dit is inclusief de reiskosten van de gids, voor zover de tocht plaatsvindt in Baranya of direct aangrenzende delen van de Mecsek en Zselic in Tolna en Somogy (andere provincie i.n.o.). 

 

Dagtocht door de Baranya en omgeving

Behalve tochten door Pécs en de Mecsek, bieden wij u ook dagtochten door de regio aan, voornamelijk in de provincie Baranya. Afhankelijk van de wens van de groep, wordt een begeleid bezoek gebracht aan plaatsen als bijvoorbeeld Mohács, Villány, Siklós, Harkány, Szigetvár, Abaliget en Orfü. Ook moet u denken aan diverse bezienswaardigheden en schilderachtige dorpjes en stadjes, verspreid over Baranya. Uiteraard wordt de gehele dag gegidst in het Nederlands. 

In de provincies Tolna en Somogy kunt u ook denken aan een bezoek aan de gezellige steden Szekszárd, wild- en natuurpark Gemenc, Kaposvár met het openluchtmuseum in Szenna en ook een dagtocht naar het Balatonmeer is een optie. Dagprijzen zijn afhankelijk van de grootte van de groep en het gewenste reisdoel.

 

Wijnregio Villny Zuid-Hongarije

 

Wijntocht naar Villány, Siklós en omgeving

Bij deze excursie brengt u een bezoek aan de beroemde wijnstraat van Villány-Siklós, en/of de wijnstreek van Szekszárd. Een bezoek aan een of meerdere wijnkelders en het proeven van wijnen, vergezeld van traditionele Hongaarse gerechten mogen natuurlijk niet ontbreken! U zult behalve de wijnranken, ook andere bezienwaardigheden in de streek bezoeken.

Graag stellen we in overleg met de gasten een individueel programma vast. U kunt denken aan een volledige dagtocht, een halve dag of een avond. Alles is mogelijk!

  

Boedapest Hongarije - Heldenplein Boedapest Hongarije - Vissersbastion op lijst van Unesco Boedapest Hongarije Andrássy út
 Heldenplein in Boedapest  Vissersbastion lijst van Unesco  Andrássy utca

 

Stadstour Boedapest 1

Tijdens deze eendaagse excursie bezoekt u onder begeleiding van een Nederlandstalige gids de belangrijkste bezienswaardigheden van de Hongaars hoofdstad.

Tijdens deze excursie, die direct vanuit Boedapest (ook vanuit elders begonnen kan worden), wordt kennisgemaakt met de vele schoonheden en geheimen die Boedapest de bezoekers te bieden heeft. Het is niet voor niets dat delen van zowel Buda als Pest opgenomen zijn op de werelderfgoedlijst van Unesco. U kunt een bustocht van circa 2 - 2,5 uur onder begeleiding van een Nederlandstalige gids door de stad maken. Tussendoor en aansluitend volgen enkele korte stadswandelingen door de leukste buurten van Boeda en Pest. Te denken valt aan enkele van de volgende objecten: het Parlementsgebouw, de Donaupromenade, de Andrássyboulevard, het Heldenplein, de winkelstraat Váci utca, de Joodse wijk en de Burcht van Boeda.  

Laat ons wensen horen en wij maken voor u een op maat gemaakt offerte!

Stadstour Boedapest 2

U kunt ook kiezen voor een tweedaagse excursie met een Nederlandstalige gids langs de belangrijkste én diverse verborgen bezienswaardigheden van zowel Boeda als Pest.      

Wij maken met alle plezier voor u een op maat gemaakt offerte!

 

Boedapest met het Parlementsgebouw aan de Donau Overzicht Centrale Markthal in Boedapest Széchenyi Thermaalbad in Boedapest Hongarije
Boedapest, Parel aan de Donau  Centrale Markthal in Boedapest  Thermaalbad Széchenyi 

 

Dagtochten door de omgeving rond Boedapest: Donauknie, Gödöllö, Velence- en Balatonmeer, Kecskemét en Pécs

Naast de stadstours door Boedapest bieden wij u ook de mogelijkheid voor het verkennen van de omgeving. Vervoer geschiedt hetzij met de (eigen) minibus of touringcar van de groep of er kan ter plaatse een luxe Hongaarse bus voor een of meerdere dagen worden gehuurd. Op deze manier kunnen we de verschillende landschappen en stadjes in de omgeving bezoeken, om zo ook beter kennis te maken met Hongarije als land, dat zoveel méér te bieden heeft dan alleen de hoofdstad.

Individuele programma´s zijn altijd mogelijk, we stellen graag samen met de groep een afwisselend en aantrekkelijk programma samen. Vraag het ons!

Populaire uitstapjes (duren in principe ongeveer 1 dag) zijn:

Rondtocht door de Donauknie:

 

Donauknie-Hongarije

 

We rijden door een van de mooiste delen van Hongarije en bezoeken onder andere het kunstenaarsstadje Szentendre, de oude burcht van Visegrád met een prachtig uitzicht op de Donau, de grote Basiliek van Esztergom, steken even de grens met Slowakije over en rijden terug door de groene heuvels van Boeda.  

Paleis van Sissi: 

 

Het Kasteel Gödöllő Paleis van Sissi-

 

Via de groene buitenwijken van Boedapest en de heuvels van Gödöllö rijden we door naar het Grassalkovichkasteel in Gödöllö. Voorheen de Hongaarse zomerresidentie van keizer-koning Frans Jozef I en keizerin Elisabeth (Sissi). Naast een bezoek aan de diverse vetrekken in het kasteel kunnen we ook de tuinen bekijken en gaandeweg wanen we ons wellicht ongeveer honderd jaar terug in de tijd van Sissi....

Naast de hiervoor genoemde dagtochten, zijn in nader overleg ook andere programma´s mogelijk: bijvoorbeeld naar de Nationale parken, de druipsteengrotten van Aggtelek, de historische stad Eger en de wijnheuvels van Tokaj.

Isten Hozta - Welkom in Hongarije 

 

  

 

Tours

Faciliteiten